donderdag 14 november 2013

Spaghettisaus


Ingrediënten

Porties: 8 

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 kleine uien, fijngehakt
  • 120 gr gekruide varkensworst (zonder het velletje)
  • 450 gr rundergehakt
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • 1/2 theelepel marjolein
  • 1 blikje tomatensaus
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 1 blikje tomatenblokjes
  • 1 blikje gezeefde tomaten
  • 1/4 theelepel gedroogde tijm
  • 1/4 theelepel gedroogde basilicum
  • 1/2 theelepel gedroogde oregano
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 1 eetlepel suiker

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 8uur20min  ›  Klaar in:8uur40min 


  1. Verhit olie in een braadpan op middelhoog vuur. Bak de uien en de worst hierin aan tot het vlees bruin is, in ongeveer 10 minuten. 
  2. Doe de worst en uien dan in de slowcooker. Bak het gehakt in dezelfde pan aan, met de Italiaanse kruiden, 1 theelepel knoflookpoeder en marjolein en breek daarbij het gehakt in kleine stukjes tot het bruin is, ongeveer 10 minuten. Doe ook het gehakt nu in de slowcooker.
  3. Roer de tomatensaus, tomatenpuree, tomatenblokjes, gezeefde tomaten, tijm, basilicum, oregano en 2 theelepels knoflookpoeder door het vlees. Zet de slowcooker op de laagste stand en laat de saus 8 uur sudderen (in de braadpan op het vuur ongeveer 4 uur). Roer ongeveer 15 minuten voor serveren de suiker erdoor. Serveer heet, met pasta.




Recept van www.allrecipes.nl

1 opmerking:

  1. Hallo,
    Na 2013 zie ik geen recepten meer en zo te zien ben ik de eerste reageerder.
    Je gerechten zien er goed uit en ik ga zeker ze proberen.
    Je bent toch niet gestopt hoop ik?
    groet mien

    BeantwoordenVerwijderen