Goulash van gerookte paprika met pasta
Een heerlijk rijke, smaakvolle stoofschotel met een dikke, rode rooksaus. Het gerecht kan de dag tevoren bereid worden. In plaats van pasta kunt u rijst of aardappels nemen.
Ingrediƫnten:
Porties: 8
- 1 eetlepel plantaardige olie
- 3 uien, in ringen
- 3 teentjes knoflook, fijngesneden
- 4 eetlepels gerookte Hongaarse paprikapoeder
- 2 theelepels zeezout
- 1 theelepel grofgemalen zwarte peper
- 1 1/4 kg mager runderstoofvlees, in blokjes
- 3 eetlepels plantaardige olie, apart te verwerken
- 375 ml water
- 175 gr tomatenpuree
- 350 gr eierpasta
- 125 ml zure room (eventueel)
- 8 takjes verse peterselie (eventueel)
Bereidingswijze
Voorbereiding:
40 minuten |Bereiding:
5 uren
1. | In een grote koekenpan op een matig hoog vuur 1 eetlepel olie verhitten. De ui onder voortdurend roeren in 8-10 minuten zacht en bruingerand laten worden. Knoflook toevoegen en 1 minuut verder bakken.
In de slow cookpan doen. Afdekken en de pan op de lage stand zetten. |
|
2. | In een grote kom paprikapoeder, zout en peper mengen. De vleesblokjes door het kruidenmengsel roeren tot het een laagje kruiden heeft. |
|
3. | In dezelfde koekenpan op een matig hoog vuur 1 eetlepel olie verhitten. 1/3 van het vlees toevoegen en gelijkmatig bruin aanbraden.
In de slow cookpan doen. 2 eetlepels water aan de koekenpan toevoegen en de bruine korstjes eruit schrapen alvorens het vocht aan de slow cookpan toe te voegen. Hiermee voorkomt u dat het paprikapoeder verbrandt als u de volgende porties rundvlees aanbraadt. Wederom 1 eetlepel olie aan de koekenpan toevoegen en het tweede deel vlees aanbraadt. Herhaal dit proces voor het laatste 1/3 deel.
|
|
4. | Tomatenpuree en restant water in de slow cookpan doen en de pan afdekken. Op de hoge stand gedurende 4-5 uur koken, of 6-9 uur op de lage stand.
|
|
5.
|
Een grote pan lichtgezouten water op een hoge vlam aan de kook brengen. De eiernoedels toevoegen en in een open pan onder af en toe roeren in ong. 5 minuten gaar maar stevig koken. Afgieten. |
|
6. | De goulash over de pasta scheppen en garneren met een lepel zure room en een takje peterselie.
recept afgeleid van recept van Allrecipes.nl
|
|
Geen opmerkingen:
Een reactie posten