zondag 29 september 2013

Goulash van gerookte paprika met pasta

Goulash van gerookte paprika met pasta
Een heerlijk rijke, smaakvolle stoofschotel met een dikke, rode rooksaus. Het gerecht kan de dag tevoren bereid worden. In plaats van pasta kunt u rijst of aardappels nemen.



Ingrediƫnten:

Porties8
  • 1 eetlepel plantaardige olie
  • 3 uien, in ringen
  • 3 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 4 eetlepels gerookte Hongaarse paprikapoeder
  • 2 theelepels zeezout
  • 1 theelepel grofgemalen zwarte peper
  • 1 1/4 kg mager runderstoofvlees, in blokjes
  • 3 eetlepels plantaardige olie, apart te verwerken
  • 375 ml water
  • 175 gr tomatenpuree
  • 350 gr eierpasta
  • 125 ml zure room (eventueel)
  • 8 takjes verse peterselie (eventueel)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 40 minuten |Bereiding: 5 uren
1.In een grote koekenpan op een matig hoog vuur 1 eetlepel olie verhitten. De ui onder voortdurend roeren in 8-10 minuten zacht en bruingerand laten worden. Knoflook toevoegen en 1 minuut verder bakken. 












In de slow cookpan doen. Afdekken en de pan op de lage stand zetten.
2.In een grote kom paprikapoeder, zout en peper mengen. De vleesblokjes door het kruidenmengsel roeren tot het een laagje kruiden heeft.
3.In dezelfde koekenpan op een matig hoog vuur 1 eetlepel olie verhitten. 1/3 van het vlees toevoegen en gelijkmatig bruin aanbraden.















In de slow cookpan doen. 2 eetlepels water aan de koekenpan toevoegen en de bruine korstjes eruit schrapen alvorens het vocht aan de slow cookpan toe te voegen. Hiermee voorkomt u dat het paprikapoeder verbrandt als u de volgende porties rundvlees aanbraadt. Wederom 1 eetlepel olie aan de koekenpan toevoegen en het tweede deel vlees aanbraadt. Herhaal dit proces voor het laatste 1/3 deel.









4.Tomatenpuree en restant water in de slow cookpan doen en de pan afdekken. Op de hoge stand gedurende 4-5 uur koken, of 6-9 uur op de lage stand.



5.


























Een grote pan lichtgezouten water op een hoge vlam aan de kook brengen. De eiernoedels toevoegen en in een open pan onder af en toe roeren in ong. 5 minuten gaar maar stevig koken. Afgieten.
6.De goulash over de pasta scheppen en garneren met een lepel zure room en een takje peterselie.













recept afgeleid van recept van Allrecipes.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten