donderdag 26 september 2013

Suddervlees met sperziebonen

Suddervlees met sperziebonen (4 personen)



Bereidingstijd: 6 uur

Ingrediënten:

1 kilo sucadevlees/suddervlees/rundvlees in blokjes van plusminus 2 cm
3 teentjes knoflook
sojasaus
1 verkruimelde vleesbouillontablet
350 ml runderfond (hiervoor kan je eventueel ook runderbouillon van tabletten gebruiken)
1 eetlepel zonnebloemolie
2 uien
600 gram sperziebonen
zakje voorgekookte krieltjes
peper, zout

Bereiden:

Voeg sojasaus aan de vleesblokjes toe en laat dit een nacht in de koelkast staan.
Pel en snipper de uien en knoflook. Maak de sperziebonen schoon en snij ze eventueel in tweeën.
Verhit de olie in een grote koekenpan. Bak hierin het vlees in gedeelten snel bruin.
Doe het aangebakken vlees in de slowcooker. Bak in het overgebleven vet de uien en de knoflook lichtbruin. Voeg de uien en de knoflook bij het vlees in de slowcooker en voeg direct de sperziebonen toe.



Doe de runderfond en de verkruimelde bouillontablet bij het vlees en de sperziebonen.
Zet de slowcooker op low/laag en laat het plusminus 5 uur pruttelen.
Voeg de voorgekookte krieltjes toe en laat nog een uur aan staan.


Maak op smaak met peper en zout.

Smakelijk eten!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten