donderdag 26 september 2013

Zalm met rijst

Zalm met rijst


Een erg lekker en makkelijk recept voor een éénpersoonsportie. De zalm blijft mooi en zacht.


Ingrediënten voor 1 persoon:

1 zalmfilet
40 gram rijst (droog)
4 champignons
1 kleine ui
1/2 rode paprika
1 teentje knoflook
1 eetlepel limoensap
1 eetlepel sojasaus
1 theelepel chilipoeder
120 ml groentebouillon
1 theelepel margarine/boter

Voorbereiding: 20 minuten
bereiding: 2 uren

Snijd de champignons, ui en paprika en laat ze in een pan gedurende een paar minuten in de boter zacht worden. Doe deze ingrediënten in de slowcooker samen met de groentebouillon en chilipoeder en kook voor 30 minuten op hoog.




Voeg de rijst toe aan de slowcooker, roer en laat koken gedurende 15 minuten. In de tussentijd meng je de sojasaus, limoensap en knoflook in een kleine kom en leg je de zalm in de saus met de bovenkant naar beneden en laat gedurende 15 minuten staan.


Eenmaal gemarineerd giet je de saus in de slowcooker en leg de zalm er bovenop om gaar te stomen. Laat nog 1 uur koken op hoog.

EET SMAKELIJK!!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten